BOFIT Viikkokatsaus / BOFIT Weekly Review 2015/39

Kausitasoitettu vähittäiskaupan myynnin määrä oli Rosstatin mukaan ennallaan heinä-elokuussa, kuten myös edeltävän puolen vuoden aikana. Maaliskuusta lähtien vähittäismyynti on ollut noin 9 % pienempi kuin vuotta aiemmin. Investointien luisu on jatkunut, ja investointeja on tehty toukokuusta alkaen 7–8 % vuodentakaista vähemmän.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto on kesän mittaan vähentynyt hieman. Teollisuuden päälohkojen väliset erot ovat kuitenkin korostuneet yhä selvemmin. Jalostusteollisuuden kausitasoitettu tuotanto on supistunut koko alkuvuoden, mukaan lukien viime kuukaudet. Tuotanto on kesän aikana ollut noin 7 % pienempi kuin vuotta aiemmin.

Kaivannaisteollisuuden kausitasoitettu tuotanto sen sijaan kääntyi nousuun heinä-elokuussa, jolloin tuotantoa oli hieman vuodentakaista enemmän. Raakaöljyn tuotanto on alkuvuodesta lähtien pysynyt vuodentakaista suurempana johtuen etenkin öljyn viennistä, joka veti hyvin myös loppukesällä. Lisäksi kaasun tuotanto ja vienti lisääntyivät loppukesällä noin vuoden pituisen suuren kuopan jälkeen.


Näytä viikkokatsaus 2015/38 Näytä viikkokatsaus 2015/40