BOFIT Viikkokatsaus / BOFIT Weekly Review 2015/12

Maaliskuun kansankongressissa puheen pitäneen keskuspankin pääjohtajan Zhou Xiaochuanin mukaan talletussuoja astuu voimaan kuluvan vuoden ensipuoliskolla. Zhoun mukaan viime marraskuussa esitellyn talletussuojaa koskevan lakiluonnoksen vastaanotto on ollut positiivista. Talletussuojan mahdollistama korkojen vapauttaminen etenee pääjohtajan mukaan myös todennäköisesti jo tämän vuoden aikana.

Kuluvana vuonna on myös tarkoitus avata Hongkongin ja Shanghain pörssit yhdistävän linkin kaltainen kokeilu Hongkongin ja Shenzhenin pörssien välille.

Muuten kansankongressi ei tarjonnut yllätyksiä. Pääministeri Li Keqiang päätti kansankongressin sunnuntaina totuttuun tapaan lehdistötilaisuudella, jonka sisältö heijasteli pitkälti aikaisempien vuosien vastaavia tilaisuuksia. Li puhui lähinnä talouskasvusta, ympäristökysymyksistä ja korruptiosta. Pääministeri toisti jo avajaispuheessa kuullut huomiot hidastuvasta talouskasvusta korostaen, että 7 % kasvutavoitteen saavuttaminen ei tule olemaan Kiinalle helppoa.


Näytä viikkokatsaus 2015/11 Näytä viikkokatsaus 2015/13